Steeds meer bedrijven geven productontwikkeling, creatie en innovatie een vaste plaats in hun strategie. Door producten of diensten te ontwikkelen met een hoge toegevoegde waarde kunnen ze zich onderscheiden en een voorsprong nemen.

Designregio Kortrijk biedt binnen het 5X5 project vijf ondernemingen uit de regio Kortrijk / Ieper / Roeselare / Tielt de kans om een designersduo in te schakelen. Gedurende ruim een jaar denken een top designer en een jong ontwerptalent op een onderbouwde manier mee over nieuwe producten of diensten.

De onderneming en de ontwerpers volgen hiervoor de zogenaamde “5X5”-methodiek, waarbij de verschillende aspecten van productontwikkeling uitvoerig aan bod komen.

Designregio Kortrijk komt substantieel tussen in de ontwerpkosten en ondersteunt het hele traject, van een eerste idee tot het lanceren van het product. Het einddoel is dus niet zomaar om een nieuw product of dienst te ontwerpen, maar ook om dit voor het eerst aan het grote publiek te tonen op INTERIEUR 2016 en het product effectief op de markt te brengen.

Klik hier voor alle informatie en resultaten van de voorgaande succesvolle edities.

Inschrijven als junior/senior ontwerper kan hier.

Inschrijven als onderneming kan hier.