Over ons

Designregio Kortrijk is het platform voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap van de regio Kortrijk. We organiseren projecten die creativiteit, innovatie en ondernemerschap stimuleren, inspireren met goede praktijken en connecteren een netwerk van bedrijven, ontwerpers, onderwijs en publieke ruimte.

Sinds de start in 2005 zijn we een actief en intensief samenwerkingsverband van de Biënnale Interieur, Stad Kortrijk, Howest, Intercommunale Leiedal en Voka West-Vlaanderen. Samen positioneren wij de regio Kortrijk als een streek die goed ontwerp als hefboom voor haar ontwikkeling en groei hanteert en de uitstraling van de regio nationaal en internationaal verhoogt.

Designregio Kortrijk is een platform voor resultaten van geïnspireerd ondernemerschap. Voor sterk werk van ontwerpers. Voor uitmuntend onderwijs. Voor uitnodigende publieke ruimte en inspirerende initiatieven. Een platform van mensen voor mensen. Passie voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap.

Raad van Bestuur:
Voorzitter: Dominiek Callewier, zaakvoerder AVC;
Leden: Veerle De Mey, Directeur belangenbehartiging en externe relaties Voka West-Vlaanderen; Lode De Geyter, Algemeen Directeur Howest; Vincent Van Quickenborne, burgemeester stad Kortrijk, federaal volksvertegenwoordiger; Filip Vanhaverbeke, Algemeen Directeur Leiedal; Baudouin Meyhui, ondervoorzitter Biënnale Interieur; Mieck Vos.

Coördinatieteam: voor Voka West-Vlaanderen Marijke Bouciqué; voor Howest Roel Vandommele; voor Stad Kortrijk Marianne De Meyere; voor Leiedal Maarten Gheysen; voor Biënnale Interieur Jo Libeer.

© 2005 -2017 Designregio Kortrijk VZW

Team

Stijn Debaillie Coördinator
Lise Van Tendeloo Project Manager
Stan Dewaele Project Manager
Lisa Declercq Project Manager
Sébastien Hylebos Project Manager

Onze partners