Week van het Ontwerpen wil inspireren met innovatieve ontwerpen en cases van studenten, ontwerpers en ondernemers. De jaarlijks terugkerende expositie We are the next generation toont de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs. In oneven jaren, wanneer er geen Biënnale Interieur plaatsvindt, wordt de expo We are the next generation uitgebreid met andere exposities, lezingen, workshops en netwerking.

Week van het Ontwerpen is een samenwerking tussen Designregio Kortrijk, Howest, stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur met als doel om de meerwaarde van creatief technisch ontwerp-onderwijs als katalysator voor regionale ontwikkeling in de kijker te zetten.

www.weekvanhetontwerpen.be

#WO18

Dit jaar vindt Week van het Ontwerpen plaats tijdens de Biënnale Interieur 2018 en maakt het deel uit van het officiële stadsprogramma van het internationale designfestival. Dit zal doorgaan in het verlaten Sint-Maartensziekenhuis in Kortrijk van donderdag 18 oktober tot en met zondag 21 oktober en de daaropvolgende twee weekends.

De expo wordt nog uitgebreid met de winnaars van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten en met een selectie internationaal studentenwerk. Vorig jaar werd Kortrijk opgenomen in het UNESCO Creative Cities Network als city of design. Twee andere steden uit het netwerk, Graz (Oostenrijk) en Saint-Etienne (Frankrijk) zullen hun beste studentenwerk exposeren.#WO17


Aftermovie 2017:


#WO16

Scenografie: Dries Otten, in samenwerking met Revor bedding, Cras en Beaulieu International Group
Grafisch ontwerp: Blue design studio
​www.weekvanhetontwerpen.be

#WO15

Week van het Ontwerpen 2015 was een knallend event dat goed ontwerp in de spotlight plaatste aan de hand van 5 exposities, inspirerende lezingen, workshops en netwerking. Een niet te missen evenement voor ondernemers, studenten, ontwerpers, beleidsmakers en iedereen met interesse in creativiteit en design.

Met 4000 bezoekers, meer dan 45 deelnemende scholen en meer dan 80 deelnemende bedrijven is Week van het Ontwerpen hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie.

Met exposities:

We are the next generation: De beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs.

No randomness: Het geheim achter het ontwerp van alledaagse producten.

DesignX50: De meest innovatieve producten en cases van ondernemingen uit de regio Kortrijk-Ieper-Roeselare-Tielt.

De 10e lichting: In 2015 studeerde de 10e lichting Industrieel Productontwerpen aan Howest af. Een overzicht van 10 jaar alumni.

Kortrijk Creëert: Resultaten van co-creatiesessies tussen 21 bedrijven en designbureaus.

En dagprogramma:

Woensdag 28.10.15
Feestelijke Opening met lancering DesignX50 en lezingen van Oscar Lhermitte, Autodesk en Manuel Aires Mateus.

Donderdag 29.10.15
Netwerkevent BUDA LIBRE XLmet lezingen, sofagesprekken, presentaties en performances van ondernemers, ontwerpers, studenten en artiesten.

Vrijdag 30.10.15
Students Night Out met lancering boek 'X, ontmoetingen met jonge ontwerpers' van Howest en
uitreiking OVAM Ecodesign Award voor studenten

Zaterdag 31.10.15
BIKING & DIY: activiteiten voor kinderen, workshops rond upcycling en 'pimping-your-bike' en standjes van innovatieve start-ups
Afterparty WO15 invites Søndag

Meer info, zie catalogus onderaan.

Meer beeldmateriaal www.facebook.com/weekvanhetonwerpen

Aftermovie 2015:

#WO14:

Bijlagen: