Steeds meer bedrijven geven productontwikkeling, creatie en innovatie een vaste plaats in hun strategie. Door producten of diensten te ontwikkelen met een hoge toegevoegde waarde kunnen ze zich onderscheiden en een voorsprong nemen.

Designregio Kortrijk biedt binnen het 5X5 project vijf ondernemingen uit de regio Kortrijk / Ieper / Roeselare / Tielt de kans om een designersduo in te schakelen. Gedurende ruim een jaar denken een top designer en een jong ontwerptalent op een onderbouwde manier mee over nieuwe producten of diensten.

De onderneming en de ontwerpers volgen hiervoor de zogenaamde “5X5”-methodiek, waarbij de verschillende aspecten van productontwikkeling uitvoerig aan bod komen.

Designregio Kortrijk komt substantieel tussen in de ontwerpkosten en ondersteunt het hele traject, van een eerste idee tot het lanceren van het product. Het einddoel is dus niet zomaar om een nieuw product of dienst te ontwerpen, maar ook om dit voor het eerst aan het grote publiek te tonen op INTERIEUR 2016 en het product effectief op de markt te brengen.

De 5 teams voor editie 2015-2016:

Depro Profiles X senior ontwerper Danny Venlet X junior ontwerpers Andries De Winter & Bert Vermeire
Elasta X ontwerpbureau Ten X junior ontwerpers Jan Thierens & Olmo Brood
Vanhalst X ontwerpbureau Cides X ontwerpbureau Aptus
Vincent Sheppard X senior ontwerper Alain Gilles X junior ontwerper Jessy Van Durme
Viva Sara X STUDIO|Nedda X junior ontwerpster Elise Vandeplancke

De teams ontwikkelden 5 innovatieve producten, voorgesteld op Biennale Interieur 2016, hal 6, n° 606 in Kortrijk Xpo.

Bekijk de 5 nieuwe producten hier.
Download de volledige persmap via deze link.

Editie 1 - 2005-2006

Editie 2 - 2007-2008

Editie 3 - 2012-2013

Editie 4 - 2013-2014

Met ondernemingen: Novy, Copahome, Domotic lounge, Vika en Euraqua en designer duo's: Jean François D'or / Frédérique Ficheroulle, David Pas/ Orlando Thuysbaert, Johan Bonner/Wendy De Moor, Pieter Lessage/Matthijs Stichelbaut, David Dos Santos/Mathieu Bellens en Olivier Caluwier.

Download persdossier 2014 en 2015 hieronder.

Bijlagen: