Vanaf 23 juni gaat PLAY van start, een eigenwijs stadsfestival dat bijna 6 maanden het kloppende hart van Kortrijk inpalmt met hedendaagse kunstwerken. Voor de Kiosk bouwde Natum Design Studio een presentatie die je de locaties van het event nu al laat ontdekken.

Op diverse binnen- en buitenlocaties in Kortrijk kun je je binnenkort onderdompelen in de unieke wereld van internationale beeldende kunst. PLAY gebruikt de stad als zijn canvas en wil tegelijk onze relatie met ‘spelen’ prikkelen. De kunstenaars gebruiken humor en spel om onze aandacht te vestigen op diverse sociale en maatschappelijke thema’s.

Een van de artiesten is de Engelsman Gavin Turk, die voor PLAY 10 fietsen van de West-Vlaamse fietsenfabrikant Achielle onder handen nam. Achielle is een ‘made in Belgium' fietsenfabrikant en -verdeler, die sinds 1946 hedendaagse technologie combineert met authentieke fietsmodellen. De kleurrijke fietsen zal je als bezoeker gratis kunnen gebruiken om het PLAY parcours te ontdekken. “Ik ben geïnteresseerd in cultureel gedrag en het verbinden van fysieke activiteit en kunst. De fietsen die ik gecreëerd heb, zijn kunstwerken en door erop te rijden word je ook deel van de kunst.” Gavin Turk.

Voor de presentatie in de Kiosk werd Natum Design Studio gematcht aan PLAY. Natum is een jong, creatief design bureau opgestart door Athan Schoonbaert na zijn studies Industrieel Productontwerpen aan Howest Kortrijk. Vanuit een omgebouwd container-bureau in de creatieve hub Muster in Heule biedt hij zijn creatieve diensten aan van ontwerp tot productie in verschillende hands-on designtakken. De studio is gespecialiseerd in eye catchers, conceptueel ontwerp en prototyping, maar ook one-off a kind design stukken in eigen atelier of kleine series in samenwerking met lokale producenten.

Voor de Kiosk ontwikkelde Natum een visualisatie van het kunstenparcours. Je krijgt een teaser van het parcours langs de 40 (!) installaties en een van Gavin Turk fietsen te zien, die je binnenkort gratis kunt gebruiken om de route te ontdekken.

Het PLAY: Kortrijk parcours voor actuele kunst loopt van 23.06 t.e.m. 11.11.2018 door de straten van de stad. www.playkortrijk.be

De Kiosk in centrum Kortrijk wordt iedere maand ter beschikking gesteld van een regionaal bedrijf dat er een innovatieve presentatie opzet van hun producten of diensten in samenwerking met een ontwerper.Contactgegevens:

PLAY Kortrijk
www.playkortrijk.be, hello@playkortrijk.be, press@playkortrijk.be

NATUM Design Studio
www.natum.be, contact@natum.be, 0478 64 65 66

Achielle
www.achielle.be, info@dija-oostcolor.eu, 051 466 636

Designregio Kortrijk
Lisa Declercq, lisa@designregio-kortrijk.be, 056 51 91 83