Het TRIPOD-team nodigt bedrijven uit Hauts-de-France en West-Vlaanderen uit voor de INTERCLUB op donderdag 26 september 2019 in CCI Grand Lille (Meeting Room).
Een kans voor bedrijven om te communiceren met ontwerpers en te ontdekken hoe design een essentieel hulpmiddel is bij hun ontwikkeling en innovatie!

Hodefi
Hodefi, een speler in innovatiefinanciering in Hauts-de-France, ondersteunt en financiert in de opstartfase ongeveer dertig startups per jaar. Hodéfi brengt: expertise, een lening van inwijding, individuele en gepersonaliseerde begeleiding.

VOKA
Voka is het netwerk van Vlaamse bedrijven dat meer dan 17.000 bedrijven vertegenwoordigt. Voka neemt deel aan de totstandkoming van een gunstig bedrijfsklimaat en verdedigt de gemeenschappelijke belangen van de bedrijven. De missie is gebaseerd op drie pijlers: belangenbehartiging, netwerken en dienstenaanbod.

CLUB-ENTREPRISES lille-design
De Lille-Design Business Club, met meer dan 100 leden, werkt voor ontwerpkwesties in het hart van de economische wereld, gebaseerd op drie fundamentele principes:
- Federeer, communiceer, deel goede ontwerppraktijken,
- Zichzelf getuigen van de stappen van de anderen
- Breng een cultuur van design in uw bedrijf.

PROGRAMMA
18.00 Ontvangst
18.30 Welkomstwoord

François Dutilleul, voorzitter Business Club lille_design, voorzitter van de raad van bestuur Rabot Dutilleul, Anne-Sophie Soetens, zaakvoerder, Hodéfi
18.40 TRIPOD Nieuws
19.00 Presentatie van de Concept 5X5®

Designregio Kortrijk heeft het unieke 5X5®-concept ontwikkeld, dat erop gericht is om vijf bedrijven, vijf junior ontwerpers en vijf senior ontwerpers een jaar lang aan een nieuw product te laten werken met een werkmethode.
Karel François, van Q-lite, leider in LED-displayoplossingen in Kortrijk en Lieven Degrauwe, industrieel ontwerper, van Uxpertise zullen ons meer vertellen over hun samenwerking.
Moderator: Stjin Debaillie, coördinator, Designregio Kortrijk
19.45 HODEFI PLAATS
Drie startups laten ons zien hoe design heeft bijgedragen aan hun project:
SENCROP: een verbonden agro-weerstationoplossing die voor iedereen toegankelijk is.
REDISON: ontwikkelt projecten van verbonden objecten in de wereld van muziek en gezondheid.
CONNECT'AGE: Eerste gepersonaliseerde platform voor multi-sensorische spellen
20.00 Kleine les in ontwerp
20.15 Cocktail diner


INSCHRIJVEN