INFO

Een reizend café voor één nacht vol ondernemers, creatieve burgers, studenten, kunstenaars, wetenschappers,… voorbij de grens tussen West-Vlaanderen, Noord-Frankrijk en Wallonie Picarde.

donderdag 5 juli 2018
van 18u30 tot middernacht
Budatoren, korte kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Gratis, maar verplicht inschrijven op www.eurometropoliscafe.eu

PROGRAMMA

programma-nl-2.svg

Wordt geïnspireerd door actievelingen uit de Eurometropool van binnen en buiten je eigen kring!

Ontdek de interventies van PLAY op het Buda-eiland, met werk van ondermeer Guillaume Bijl, Leo Copers, David Claerbout. PLAY is een eigenzinnig stadsfestival voor interactieve beeldende kunst met meer dan 40 binnen- en buiteninstallaties van internationale makers in Kortrijk.


De Eurometropool geeft het waternetwerk een centrale rol in de ontwikkeling van de Eurometropool. Wat dit betekent voor jou als inwoner, leer je tijdens de boekpresentatie ‘het Blauwe Park van de Eurometropool’, drijvend op de golven van de Leie!


De Canadese Alix Dufresne maakt in kunstencentrum BUDA de voorstelling ‘Hidden Paradise’ over verborgen, fiscale paradijzen. Ga tijdens Eurometropoliscafe met Alix in gesprek rond haar onderzoek en creatieproces, en ontdek zowel creatieve als fiscale tips & tricks...


Tijdens Meet&Greet: Alternative gaming krijg je 3 bijzondere initiatieven voorgesteld: de Kortrijkse applicatie Play It Safe maakt opleiding over veiligheid in bedrijven efficiënt én fun! ID6 (International Développement Système) uit Rijsel ontwikkelt innovatieve tools voor vorming en tewerkstelling, vanuit een Europees en grensoverschrijdende perspectief. En Wildebras stelt hun initiatieven voor rond groenere en alternatievere speelplaatsen op school.


‘Le plus malin des eurométropolitains’ ofte de slimste mens van de Eurometropool test en cours de route ook jouw kennis van de regio! Maak je klaar voor de quiz van Eurometropolis News!


Tijdens Get Lost in the Eurometropolis ontdek je 3 boeiende initiatieven die de Euroregio in al haar diversiteit in kaart brengen: USE-IT onthult de plannen voor een transfrontale jongerenkaart in Lille-Doornik-Kortrijk, Interphaz uit Lille stelt hun Biënnale voor Cartografie voor, en met Citizen Map brengen we samen bottom-up gewijs boeiende burgerinitiatieven in kaart.


Tijdens de Meet&Greet: Alternative currency gaat u in dialoog met voortrekkers rond nieuwe muntsystemen: het Gentse expertisecentrum MuntUit onthult de plannen rond de Buda-munt en Budget Games Kortrijk delen hun ervaring rond het participatief uitbouwen en budgetteren van stedenbouw met kids.

Inschrijven voor dit gratis evenement kan via www.eurometropoliscafe.eu